Can’t stop the FEELING

Selv om vi mennesker kan være ulike, har vi alle følelser og tanker, og ingen går gjennom livet uten å møte på en dump eller en dal. På Body Mind Spirit Festival ønsker vi å adressere det, og har fått med oss noen fantastiske, ærlige, gode ambassadører for følelsesmessig og mental helse. Alle disse foredragene er inkludert i inngangsbilletten, og ingen påmelding er nødvendig. 

Per Anders Nordengen
Han er prest, forfatter, samtaleveileder og en av landets mest etterspurte foredragsholdere. Kjent for sin evne til å formidle alvor med glimt og humor. Både i næringslivet og ellers har han underholdt, berørt og engasjert tusenvis av tilhørere. På søndag 25. november kl. 12 kan du høre Per Anders Nordengen med foredraget Psykt bra – om å styrke psykisk hverdagshelse og stå oppreist også i ubehag. De fleste av oss vil i løpet av livet slite med psykisk helse. Det er faktisk like vanlig å ha vondt i følelsene som å ha vondt i kroppen. På samme måte som vi kan bli friske fra de fleste fysiske sykdommer, kan vi bli bra igjen etter psykiske nedturer. Per Anders deler noen tanker om noe av det som kan tappe livsbatteriene våre og gjør at vi blir utladet. Og om hva som kan fylle opp batteriene når de begynner å bli tomme.

Maja Thune
Har du hørt om Kjærlighet som medisin? Maja Thune er «jordmor» for bevegelsen som heter Kjærlighet som medisin – forestillinger der fagfolk, kunstnere og erfarere deler sine historier om møter med psykiatrien. Og om hvordan man kan komme seg igjennom smerte og lidelse uten for mye av det man i dag har å tilby – piller og lukkede dører. Prosjektet har truffet det norske folk midt i hjertet, og forestillingene har gått for fulle hus. Kjærlighet som medisin står for et sett med verdier som rommer menneskets normale reaksjoner på vonde livshendelser, framfor å diagnostisere dem. Det enkelte menneskets følelser blir møtt, slik at de kan komme opp til overflaten og skape genuine uttrykk. På Body Mind Spirit kan vi bli med Maja & venner på en Kjærlighet som medisin i mini-utgave: Lørdag 24. november kl. 14-15.30.

 kjøp billett 

Tommy Steine og Morten Nygård
Mange kjenner Tommy Steine som en av de morsomste karene i Norge. Han har også opplevd å møte veggen, og da kan det bli mørkt, selv om man har humor. Sammen med Ennead-terapeut Morten Nygård har Tommy Steine jobbet med å bli bedre kjent med seg selv og det som ligger under hverdagspersonligheten vår. De har utviklet foredraget de skal presentere på Body Mind Spirit Festival lørdag 24. november kl. 12, og kaller det Deg og Meg. Når alt kommer til alt er det for mange relasjonene til de nærmeste som betyr mest. Ikke den nye bilen, husoppussingen eller Instagram-profilen. Men å ta grep og finne verktøy, så man kan ha et best mulig liv med seg selv og andre. Gutta lover smil og tårer i skjønn forening!

Jon Schau
Jon Schau er unik. Standup-komiker, forfatter, filosof og medmenneske. Han liker ikke å fortelle hva han skal snakke om på forhånd, for da føler han at han har sagt det alt. Men i år kom temaet raskt på bordet. I hele høst har han reist Norge på kryss og tvers for å snakke om TV-aksjonen Mindre alene sammen. Til undring og trampeklapp. Både dette temaet og foredraget til Jon synes å ha truffet en nerve. Hva gjør vi når vi møter ensomheten, hos oss selv og andre? Og er det mulig å finne et fellesskap? Dette foredraget kan man få med seg hver dag på Body Mind Spirit – og ingen av dem blir like 🙂

 se fullt program

Inge Ås
Livsveileder gjennom flere tiår, og har utdannet mange tusen mennesker gjennom Iliana-akademiet. Inge Ås er en nestor i Norge innen det vi kaller selvutvikling. Hun holder foredrag om det hun kaller våre kollektive sår.  “Hvis du har tenkt én av disse tankene: Jeg er ikke elsketDet er noe galt med megJeg kan ikke være meg selv, så vit at du ikke er alene”, forsikrer Inge. Disse tankene er uttrykk for kollektive sår i vårt samfunn. Det starter med en misforståelse av oss selv i forhold til verden, og blir til en overlevelsesmekanisme som hindrer oss i å være oss selv fullt ut. I foredraget deler Inge med seg av noen gode verktøy for innsikt og endringsmuligheter. Dette foredraget holder hun både fredag kl. 14 og søndag kl. 17.

Osiris Montenegro
Osiris Montenegro er terapeut og foredragsholder innen transpersonlig psykologi og personlig vekst. Opprinnelig er han fra Costa Rica, men Norge har blitt hans hjemland. Han mener tiden er moden for en oppgradering av vår mentale helse, og holder foredraget Sjelens psykologi og psykisk helse på Body Mind Spirit søndag kl. 17. Dét at vi har en sjel gir et empowering alternativ til å skrive ut medikamenter for å forsøke å helbrede vanlige psykiske symptomer. Osiris beskriver hvordan det å helbrede traumer kan transformere identiteten til et menneske, fra å være et offer til å bli en aktiv aktør i verden. Osiris Montenegro har flere spennende foredrag i løpet av festivalhelgen, og alle foregår på engelsk.

 FULLT PROGRAM 
 KJØP BILLETT HER

Share this: