Can’t stop the FEELING

Selv om vi mennesker kan være ulike, har vi alle følelser og tanker, og ingen går gjennom livet uten å møte på en dump eller en dal. På Body Mind Spirit Festival ønsker vi å adressere det, og i 2018 fikk vi med oss noen fantastiske, ærlige, gode ambassadører for følelsesmessig og mental helse.

Per Anders Nordengen
Han er prest, forfatter, samtaleveileder og en av landets mest etterspurte foredragsholdere. Kjent for sin evne til å formidle alvor med glimt og humor. Både i næringslivet og ellers har han underholdt, berørt og engasjert tusenvis av tilhørere. Per Anders Nordengen holdt i 2018 foredraget Psykt bra – om å styrke psykisk hverdagshelse og stå oppreist også i ubehag. De fleste av oss vil i løpet av livet slite med psykisk helse. Det er faktisk like vanlig å ha vondt i følelsene som å ha vondt i kroppen. På samme måte som vi kan bli friske fra de fleste fysiske sykdommer, kan vi bli bra igjen etter psykiske nedturer. Per Anders delte noen tanker om noe av det som kan tappe livsbatteriene våre og gjør at vi blir utladet. Og om hva som kan fylle opp batteriene når de begynner å bli tomme.

Tommy Steine og Morten Nygård
Mange kjenner Tommy Steine som en av de morsomste karene i Norge. Han har også opplevd å møte veggen, og da kan det bli mørkt, selv om man har humor. Sammen med Ennead-terapeut Morten Nygård har Tommy Steine jobbet med å bli bedre kjent med seg selv og det som ligger under hverdagspersonligheten vår. De har utviklet foredraget de presenterte på Body Mind Spirit Festival ifjor, og kalte det Deg og Meg. Når alt kommer til alt er det for mange relasjonene til de nærmeste som betyr mest. Ikke den nye bilen, husoppussingen eller Instagram-profilen. Men å ta grep og finne verktøy, så man kan ha et best mulig liv med seg selv og andre. Gutta lovte smil og tårer i skjønn forening!

Jon Schau
Jon Schau er unik. Standup-komiker, forfatter, filosof og medmenneske. Han liker ikke å fortelle hva han skal snakke om på forhånd, for da føler han at han har sagt det alt. Men i år kom temaet raskt på bordet. I hele fjor høst reiste han Norge på kryss og tvers for å snakke om TV-aksjonen Mindre alene sammen. Til undring og trampeklapp. Både dette temaet og foredraget til Jon synes å ha truffet en nerve. Hva gjør vi når vi møter ensomheten, hos oss selv og andre? Og er det mulig å finne et fellesskap? Dette foredraget ble holdt hver dag på Body Mind Spirit i fjor høst, og ingen av dem var helt like 🙂

Inge Ås
Livsveileder gjennom flere tiår, som har utdannet mange tusen mennesker gjennom Iliana-akademiet. Inge Ås er en nestor i Norge innen det vi kaller selvutvikling. Hun holdt i 2018 foredrag om det hun kaller våre kollektive sår.  “Hvis du har tenkt én av disse tankene: Jeg er ikke elsketDet er noe galt med megJeg kan ikke være meg selv, så vit at du ikke er alene”, forsikrer Inge. Disse tankene er uttrykk for kollektive sår i vårt samfunn. Det starter med en misforståelse av oss selv i forhold til verden, og blir til en overlevelsesmekanisme som hindrer oss i å være oss selv fullt ut. I foredraget delte Inge med seg av noen gode verktøy for innsikt og endringsmuligheter.

Osiris Montenegro
Osiris Montenegro er terapeut og foredragsholder innen transpersonlig psykologi og personlig vekst. Opprinnelig er han fra Costa Rica, men Norge har blitt hans hjemland. Han mener tiden er moden for en oppgradering av vår mentale helse, og holdt foredraget Sjelens psykologi og psykisk helse på Body Mind Spirit i fjor. Dét at vi har en sjel gir et empowering alternativ til å skrive ut medikamenter for å forsøke å helbrede vanlige psykiske symptomer. Osiris beskrev hvordan det å helbrede traumer kan transformere identiteten til et menneske, fra å være et offer til å bli en aktiv aktør i verden. Osiris Montenegro hadde også flere spennende foredrag i løpet av festivalhelgen. 

Share this: