Deg og meg – om det viktigste i verden

Hva er det som egentlig er viktigst…? Når alt kommer til alt. Tommy Steine og Morten Nygård snakker om det som virkelig betyr noe for de fleste. Livet vårt og relasjonene vi har.

Foto: Ferd Media

Mens vi alle streber og stresser for å ha fin bil, hytte på fjellet og sjøen, det fineste huset som vi pusser opp annet hvert år, følger ungene på alle treninger og kamper så ikke de andre foreldrene lurer på hva som er galt, Zumba og yoga for å ta vare på oss selv, oppdateringer med cupcakes tre ganger om dagen på insta og facebook, og i tillegg aktiviserer oss politisk – er det allikevel noe annet som er mye viktigere. Og det er livet og våre relasjoner, avkledd, helt ned til kjernen.

 

Hva kan vi gjøre for å ha et best mulig liv med oss selv, og med andre? Hvordan kan vi med enkle grep endre oss så livet blir mer synkront med det vi ønsker? Hvordan kan vi dempe stresset? Og ikke minst hvordan får vi mindre uro i kroppen?

Møtte veggen

Høsten 2017 går Tommy Steine på en skikkelig smell, en nedtur han ikke var forberedt på i det hele tatt. Angsten og uroen river ham vekk fra det ellers så relativt trygge og gode livet han levde. Helt tilfeldig treffer han Morten Nygård, en gammel kjenning. Tommy hadde ikke truffet Morten siden slutten av 90-tallet, da de jobbet sammen på Stand up klubben Dan Turrel. Morten har i mellomtiden begynt å jobbe med Ennead-metoden. En fysiologisk metode som hjelper oss å forstå oss selv og våre relasjoner. Han foreslår at de treffes snart igjen. Det skulle vise seg å bli et vendepunkt for Tommy, som siden da har jobbet og trent tett med Morten. Sammen har Morten og Tommy utviklet dette show-foredraget som både vil underholde og inspirere.

Smil og tårer i skjønn forening, med andre ord.

Husk det er aldri for sent å gjøre noe nytt!

Foredragsholder, restauranteier og pådriver av Ennead-metoden i Norge

Restauranteieren Morten Nygård mister alt han eier i 2000. Hele hans forretningsvirksomhet går på en stor økonomisk smell. For å unngå konkurs blir alle virksomhetene solgt, og Morten ble sittende igjen med to tomme hender. Denne omveltende opplevelsen skaper etter hvert et ønske om forandring. Morten ser for seg et nytt liv. Uten det stadige jaget etter ytre suksess og påtatte roller, der andres forventninger og egne forestillinger dikterer hva han skal gjøre. Er det mulig…?

Som 35-åring starter han på en omfattende utdannelse for å lære den fysiske delen av Enneagrammet. Han studerer i USA – en utdannelse som skulle ta åtte år av livet hans. Han mottar veiledning fra noen av verdens fremste innenfor Enneadmetoden.

Vi identifiserer de ni forskjellige menneskene med tallene ett til ni. Hvert tall tilsvarer et sted i kroppen som et individ beveger seg og blir stødigere og sterkere. Hvert nummer identifiserer en form for livskrafts-energi som holder kroppene våre levende og engasjerte. 

Etter en sykkelulykke i 2009 endrer Morten for alvor sin oppfatning av livet og skriver boken: Våken – Med hjertet som kompass som utgis på Arneberg Forlag i 2011.
I 2012 flytter han ut i skogen, i en campingvogn. Hver morgen går han inn i skogen og tenner bål og mediterer. I naturen finner han en sammenheng mellom naturens og kroppens prosesser når det gjelder utvikling og vekst. Morten har identifisert Ennead-typene til mer en totusen mennesker, og engasjert flere som har vært med på å utvikle metoden.

Tommy og Morten inviterer noen av gjestene opp på scenen for å demonstrere hvordan metoden kan hjelpe en til å forstå seg selv og andre.

Komiker, sanger, programleder og foredragsholder

Siden starten av karrieren, for snart 25 år siden, har Tommy rukket å gjøre mer enn 3000 live forestillinger. Han er en av de mest profilerte artistene i Norge. Han har også medvirket i over 300 TV-programmer, som Senkveld med HC og Tommy, Skal vi danse , Allsang på grensen, 71 grader nord og Komikameratene.

Tommy er unik i sin måte å trollbinde publikum på. Han skaper stemning. Det ikke så mange er klar over er at Tommy også er etterspurt som foredrag og kursholder. Der bruker han alt det han har erfart med ”showbizz” og smir det om til å gjelde alle bransjer og settinger. Det er helt universelt hvilke utfordringer man støter på.

Siden høsten 2017 har Tommy vært elev hos Morten i Ennead-metoden.
Tommy fikk ideen om å kombinere artistverdenen med Mortens og Ennead sin verden.

Og det er denne kombinasjonen som gjør dette til en unik, og spennende, opplevelse.

Latter – gjenkjennelse – alvor – velkommen – til deg og meg!

Share this: