Personlig utvikling

Vil du vite mer om personlig utvikling, mental trening, stressmestring og mindfulness, kan du virkelig boltre deg på Body Mind Spirit Festivalen på Norges Varemesse på Lillestrøm 8.-10. november 2019. 

Stress ned med SOMA MIND®

Hørt om SOMA MIND®? Det er en svensk, helt ny treningsform midt i blinken for deg som vil oppnå ro i hodet og fokus i tankene. I denne treningsøkten viser Eva Katrine Thomsen hvordan du ved enkle øvelser kan oppnå mer ro og balanse. Målet er å komme i en stemning som gjør det lettere å stresse ned og la tankene hvile. Ved å aktivere det parasympatiske nervesystemet reduseres uro i kroppen. SOMA MIND® is a functional practice for stillness, recovery and a relaxed nervous system. Enkle øvelser som alle kan følge. Eva Katrine holder denne klassen både lørdag og søndag – velkommen!

 

Flere høydepunkter annonseres underveis.

 

Og her er noen GLIMT FRA 2018:

 

Mindfulness og indre ro med Linn Stokke

Linn Stokke er en av Norges mest profilerte foredragsholdere innen tema som oppmerksomt nærvær og mindfulness. Hun har studert og praktisert tilstedeværelsestrening og meditasjon i over 25 år, og på Body Mind Spirit Festival 23.-25. november er budskapet: «Lev ditt beste liv hver dag – med enkel mindfulness». Målet med mindfulness er å forbinde deg med styrken, kreativiteten og livsmotet ditt, og Stokke gir en fantastisk innføring i mindfulness og lærer bort enkle teknikker du kan ta med deg hjem.

 

Les også: Linn Stokke – indre ro

 

 

Ett ryddig skrivebord = Ett ryddig hode

Er du lei av å rydde og lete etter ting? Vil du ha bedre økonomi, mindre stress, mer glede og overskudd i hverdagen? Da bør du få med deg inspirasjons-foredraget «De beste tingene i livet er ikke ting». Høsten 2016 fikk NRK-profilen Yngvar Andersen, kjent som treningsinstruktør i programmet Puls, og hans kone Liv nok av hverdagskaoset. De kvittet seg med ting de ikke var glad i eller trengte for å kunne leve enklere, gladere og grønnere. Historien er blitt til bok og Lindmo-besøk, og under foredraget tipser de om hvor du konkret skal starte for å sette fart på rydde-prosessen.

Les også: De beste tingene i livet er ikke ting

 

 

Sterk hjerne med aktiv kropp

Visste du at en gåtur hver dag kan redusere risikoen for demens med inntil 50 %? Og at fysisk aktivitet påvirker hjernen din mer enn kryssord og sudoku? De fleste vet at fysisk aktivitet er bra, og at det senker blodtrykket, reduserer kolesterolnivået og bedrer blodsukkerreguleringen. Under sitt foredrag på Body Mind Spirit Festivalen gir hjerneforsker og lege Ole Petter Hjelle en fascinerende innføring i hvorfor fysisk aktivitet er det beste du kan gjøre for å holde ditt viktigste organ i form.

 

 

Hørt om den gangen Tommy Steine gikk på en smell?

I løpet av livet vil svært mange av oss slite med psykisk helse. Det er faktisk like vanlig å ha vondt i følelsene som å ha vondt i kroppen. Men, på samme måte som vi kan bli friske fra fysiske sykdommer, kan vi selvsagt også bli bra igjen etter psykiske nedturer. Per Anders Nordengen er en av landets mest etterspurte foredragsholdere. Han er kjent for sin muntlige fortellerform, og på Body Mind Spirit holder han et kåseri basert på boken «Psykt bra, om å styrke den psykiske hverdagshelsen og om å stå oppreist også i ubehag.

Også Tommy Steine og Morten Nygård er på plass for å snakke om hvor viktig livet vårt og relasjonene våre er for helsen og velværet vårt. Problemstillinger de feier gjennom, er for eksempel: Hva kan du gjøre for å ha et best mulig liv med deg selv, og med andre? Hvordan kan vi med enkle grep endre oss så livet blir mer synkront med det vi ønsker? Hvordan kan vi dempe stresset? Og ikke minst – hvordan får vi mindre uro i kroppen? Høsten 2017 gikk Tommy Steine på en skikkelig smell, og foredraget til gutta tar utgangspunkt i hans private erfaringer.

Les også: Deg og meg – om det viktigste i verden

 

 

Møt Pamela Hiley – Norges ukronede Taiji-dronning

Lyst til å vite mer om taiji og qigong? På festivalen 23.-25. november kan du prøve taiji og qigong sammen med Pamela Hiley, som har drevet Taiji-senteret i Oslo i snart 40 år. Taiji og qigong er beslektede kampsport- og meditasjonsgrener fra Østen, og i løpet av økten får du innblikk i øvelser som gir fornyelse til kropp og sinn. Taiji og qigong er noe en kan praktisere hele livet – og både unge og gamle er selvsagt hjertelig velkommen til å møte Hiley og delta på hennes session på Norges Varemesse.

Les også: Mester i indre fred

 

 

Super stressmestring med mental styrketrening

Har du lyst til å ta et dypdykk i temaet mental styrketrening, er Eva Sørung sitt foredrag et gullkorn. Hun er ekspert på å hjelpe mennesker med å utvikle potensialet sitt på både individ, team og organisasjonsnivå. I løpet av foredraget gir Eva deltakerne flotte teknikker for hvordan de kan mestre stress og press i hverdagen. Hun snakker om mental trening og forteller hva vi selv kan gjøre for å utvikle større mental fleksibilitet. Eva jobber som mentaltrener hos RAW Trening.

Skrevet av: Ann-Sophie Stene. 

 

Share this: